Referat kurskveld 27.07.2022 på Bore med hele 8 deltakere.

0
979
Deltakere fullført teorikurs.

A-kurskveld på Klubbhuset

8 stk påmeldte til A-kurs i flott, men noe kaldt og vindfullt «Jærvær». Fem stykker, derav tre droner og to fastvinge fly skulle få prøvd seg i den sterke vinden.

Etter teoriens første del ble et av flyene prøvekjørt… 11 åringen (far og sønn Wiik) lot seg ikke skremme av en vindpølse stod rett ut som en påle.

De tre droneflygerne ønsket å ta teori og oppflyging på samme kveld og alle tre gjennomførte med glans. Tre deltakere ønsket å få assistanse med nybygde fly først, samt litt hjelp med et eldre restaurert fly. Hyggelig at det også er noen som vil ta opp igjen 70 tallet med røyk og eksos.

Den yngste Wiik på 11 år gjennomførte avgang med kontrollert stigning, 8 tall, en mushing/stall og kontrollert innflyging av ypperste klasse. Her har det vært trent mye!. Han dro av gassen og stallet ut i perfekt høyde over bakken slik at modellen nærmest parkerte på samme sted den hadde tatt av 5 min. før.  (Tror 9 av 10 flygere i klubben hadde strevet med å gjenta den landingen.)

Far Wiik ble tydelig nervøs da det ble hans tur og kjente nok litt på presset etter poden sin oppflyging like før. Men det gikk også greitt og begge bestod med glans.

5 skjemaer om A-bevis ligger nå på mail hos Norges Luftsportsforbund og vil vises når kompetansebevisene er lagt inn i klubbadmin. Beviset er gyldig livet ut.

Da ønsker vi alle 8 velkommen i klubben og håper at de tre som trenger litt byggetid og litt mer stikketrening med egne modeller får den hjelpen de trenger.

Gratulerer til alle sammen !!