Referat fra Vingtor Cup 6.-7. juni 2015

0
2125

Vi – Øystein, Geir, Richard og Ove – reiste til Kråkstad på fredag.  Kom frem på ettermiddagen og fikk to treningsturer hver under greie flyforhold.

Stod opp på lørdag med regn og vind, og ikke direkte sommertemperatur.  Men fulle av optimisme dro vi ut til stripa i god tid før briefingen, som skulle starte kl. 0900. Flyene ble pakket ut, montert og pålagt pressenninger.  Der stod de godt, for når regnet begynte å gi seg kom lave skyer og tåke. Det ble noen timers venting før det ble sendt ut et par prøveflygere for å teste forholdene.  Planen var at FAI skulle starte, men etter testflygingene ble dette omgjort til Sport fordi disse ikke flyr fullt så høyt. Dermed var Ove første mann ut.  Det skulle vise seg at skydekket var for lavt, også for Sport.  Flyet forsvant et par ganger i skyene.  Dermed ble konkurransen midlertidig stanset og omgangen strøket.  Først kl. 1430 var det mulig å starte flygingene.
Det ble gjennomført en runde i alle klasser. Først Sport, deretter FAI og til slutt Nordic. Sikten ble betraktelig bedre utover ettermiddagen, men da ble vinden mer og mer utfordrende. Spesielt gikk dette utover Nordic, som virkelig måtte slåss mot vekslende vind og turbulens. Det var nok ikke like forhold for alle flygerne, men slik er det når man bedriver uteidrett.

Etter dagens konkurranser, var det grillparty hos Audun Thinn, som har blitt en tradisjon under Vingtor  Cup. Som en god gårdbruker, har Audun selvfølgelig egen stripe for modellfly.  Etter bespisningen ble denne festens tilholdssted.  Flere deltagere hadde med seg mindre modeller, hovedsakelig innemodeller, og helikoptre.  Det begynte pent, med en og en, men endte opp med så mange EPP modeller som mulig oppe samtidig.  En liten Spitfire utmerket seg til slutt med halsbrekkende manøvre, flere totalhavari, reparasjoner (det gikk med mye Zap) for så å fortsette oppvisningen.

Søndag var været bedre fra morgenen av.  Noen nesten ubetydelige små regnbyger, men vinden var fortsatt sterk.  Flygingen startet, som planlagt kl. 1000.  Først ute var FAI, deretter Sport, så Nordic og til slutt en tredje omgang for FAI.  Vinden kom fra variabel i retning og kom i kraftige kast, noe som gjorde de enkelte øvelsen vanskelige å utføre.  Noen var heldigere med forholdene en andre.  Richard var uheldig under konkurransen med at flyet mistet motorkraften slik at programmet måtte avbrytes og han kom seg så vidt frem til stripa, men landingen ble hard.

Konkurransen ble gjennomført etter planen, og etter en liten stund var resultatet klart.  Det ble kun en tellende runde for Sport og Nordic, mens FAI fikk to tellende runder, etter at dårligste resultat for hver enkelt flyger ble strøket.  Det ble ingen helt på topp plassering for Forus RC klubb denne gangen.  Øystein fikk 5. plass i FAI, Richard og Geir fikk 2. plass i henholdsvis Sport og Nordic mens Ove endte på 4. plass i Sport.  Fullstendig resultatliste vil bli publisert på Ola Fremming sin hjemmeside.

Det ble sent på ettermiddagen (eller tidlig kveld om man vil) før vi kunne sette oss i bilene og kjøre hjem etter to trivelige dager med likesinnede fra øst og nord.

Tekst: Ove Grafsrønningen
Foto: Geir Tønnesen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here