Referat: F3F Norgescup Hodne

0
2010

Forus RC Klubb arrangerte F3F Norgescup (speed konkurranse på hang) på Hodne den 15.6.2014

Takk til alle piloter som tok turen fra Bergen i nord til Tvedestrand i sør-øst.

12 piloter stilte til start og forhåpningene var store til at dette ville bli ett bra stevne. Værmeldingen var nærmest perfekt med opptil 14 m/s vind fra nord-vest.
Vi hadde satt starten til klokken 11.00 for at folk skulle komme seg hjem til rimelig tid. Vinden var rundt 8 m/s i begynnelsen og dette økte på til ca 14 m/s når vi avsluttet.
Ikke uventet var det Olav Kallhovd og Arild Møllerhaug som viste den beste flygingen og begge imponerte med veldig gode starter (man har 30 sekunder til å skaffe seg høyde i starten).
Olav vant og fikk revansj etter forrige stevne på Hodne. Nå må det nevnes at Arild hadde problemer med en løs stikke på radioen sin som sikkert hemmet ham noe. Espen ble nr 3 igjen og må nok ut å trene i mye vind skal han han noen som helst sjanse til å tukte Olav og Arild. Kristian fløy veldig bra og er nok den av oss «andre» som har kommet lengst med den dynamiske måten å fly på (utenom Olav og Arild).
Olav kan mer enn å fly og han har i hele vinter mekket på ett nytt tidtakingsystem som vi fikk prøve i dag. Det fungerte meget bra og har ett display som viser tiden til piloten etter endt omgang. I tillegg regner den ut reslutater og er superenkel i bruk. Dette er virkelig ett fremskritt  for oss som arrangerer konkurranser. Selve boksen er knøttliten og veier ikke mer en 550gram. Stor takk til Olav for dette arbeidet.
Resultatene ligger også på F3Xvault her: http://f3xvault.com/?action=event&function=event_view&event_id=343
Her kan man se alle detaljer og tider.

Skjermbilde 2015-11-16 kl. 11.11.48

Faktaboks F3F:

Hastighetskonkuranse på hang.

10 legger à 100 meter totalt 1000 meter med 9 svinger.
Man flyr en og en på tid, beste tid i omgangen gir 1000 poeng.
Det flys minimum 4 omganger med en stryk omgang, ofte flyr man mellom 8 og 16 omganger.
Opprinnelig en Norskutviklet klasse fra begynnelsen av syttitallet.

Text og foto: Espen Torp