Norgesmesterskapet i F3K 2016

0
2405

Norgesmesterskapet i F3K 2016

Jan Eric Klausen og jeg hadde planlagt å stille til start på NM F3K dette året og noen modellinnkjøp ble gjort i løpet av vinteren og våren. F3K er en varighet/termikk konkuranse hvor man kaster opp flyet selv som om det var en diskus eller en slegge. Høres brutalt ut og det er det også. Spesielt med tanke på at flyene veier mellom 220 og 300 gram! Vi trodde lenge at dette var rimelig innviklet med mange forskjellige oppgaver og mye taktikk. Men selv om regelverket er komplisert når man leser det så er det ikke vanskelig i praksis. Vi hadde med oss Kjell Sture Johansen fra Tromsø og samme dag som vi tok turen til Evje var vi innom Bore for for å få en hurtigopplæring i F3K. Kjell Sture valgte øvelesen liten stige og vi fikk en runde hver før vi tok avgårde i bobilen til Jan Eric.

Vel fremme fredags kveld møtte vi de fleste som var påmeldt til stevnet.

Lørdag ble det gjennomført 7 omganger innledene runder etter en dag med variert vær. Vi klarte oss sånn noenlunde og Jan Eric var nr 5 og jeg var nr 4. Kjell Sture hadde ikke en spesielt god dag og lå som nr 8.

I F3K flyr man såkalt gruppescore som gjør at man blir fordelt i forskjellige grupper pr omgang. Man flyr mot hverandre i gruppen. Hvis man da vinner gruppen får man 1000 poeng, de andre får poeng ut i fra hvor mange sekunder mindre enn det vinneren fikk. I dette NM var vi bare 11 piloter og dermed så møter man alle andre flere ganger.

På kvelden var ble det servert en meget bra middag og de stilte også med band som holdt på i nesten 2 timer! Meget bra! 2 party telt på 40kvm hver var satt opp og det hele var meget bra arrangert.

Søndag skulle vi fly tre runder med innledene runder. Deretter skulle de 4 første gjøre opp om NM tittelen. Alle inneledene resultater blir nullet ut og de 4 har alle en god sjanse til å vinne.

De 4 som gikk til finale var Lars Petter Eriksen, Terje Post, Raymond Kvernvik og meg selv. Etter 3 finaleomganger stod Lars Petter igjen som vinner, jeg tok andreplassen 5 poeng foran Terje på tredje og Raymond måtte ta til takke med den litt sure fjerdeplassen.

Kjell Sture fløy seg opp til 5. plass mens Jan Eric havnet på en 7. plass.

Jeg var selvsagt rimelig fornøyd med 2. plassen og jeg hadde ikke foråpninger om å slå Lars Petter som ligger mer enn en hestelengde foran alle andre. Han kaster DLG’en sin 20-30 meter høyere enn de fleste og er en rev på taktikk og termikkflyging. Ikke alltid hør på hans gode råd når det gjelder ballastering eller når han prøver å lokke deg inn i synk 🙂 Dette er små enkle knep som jeg kjenner fra både F3B og F3F. Stol på deg selv og gjør det du er komfortabel med er mitt råd.

Når vi satte oss i bobilen på vei hjem var vi alle tre veldig fornøyde med en fin helg på Evje. F3K var mye enklere enn vi trodde og med litt hjelp fra andre F3K’ere gikk det veldig greit. Jan Eric og jeg kommer nok til å være med litt i denne klassen fremover også.

Det er mye man kan trene på for å bli bedre i denne klassen. Kasting av flyet er veldig teknisk og med riktig teknikk kommer man mye høyere. Selve oppgavene er stort sett enkle å trene på egenhånd med en smarttelefon som teller deg ned/opp for landing osv.

Alle bilder er fra Kjell Sture sitt kamera!

Mvh,

Espen TorpET SalPeter JEK Smile LP Snipe NM F3K Evje 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here