NM F3F 2013

0
2329

Espen Torp har sendt oss referat fra NM i F3F.

5 piloter var påmeldt til dette års NM F3F. På forhånd var det bestemt at vi ikke skulle fly mer enn 20 omganger totalt. Det ville gi oss 2 strykomganger og 18 tellende omganger som burde være nok til å få en verdig vinner. Vi hadde satt av tre dager og værutsiktene var vel ikke altfor gode tidlig i uken. Som kjent er F3F nokså prisgitt både vind-styrke og -retning for at vi skal kunne få til et brukbart stevne. Men nok en gang var vi ganske heldige og fikk brukbare forhold på fredagen og meget gode forhold på lørdagen.

Fredagen startet på Hodne med nordvest og ikke så veldig mye vind. Forholdene var ikke spesielt gode og heller ikke spesielt jevne skulle det vise seg.

Rolf Inge, Espen og Bjørn Tore kom godt igang men det gikk ikke lenge før Olav K viste styrke og vant runde etter runde på imponerende vis. Det var nokså tydelig at han var i en klasse for seg selv med sin Fosa Lift som fungerte meget bra i rådende forhold. Selv om flyet så ut til å like slike forhold var det nok mer hans slepne teknikk som gjorde det største utslaget. Olav har det siste året virkelig vist at han mestrer den dynamiske stilen bedre enn de fleste.

Vi fløy syv omganger på fredagen og stevnet var nesten avgjort da Olav vant 5 av disse. Poengforskjellene var store og nærmest fulgte Espen, Bjørn Tore og Rolle Rolf. Olav hadde allerede en ledelse på over 500 poeng og ville bli vanskelig å ta igjen en så stor ledelse.

Neste dag snudde vinden til sørøst, og vi var tidlig ute på Obrestad for å sette opp banen og gjorde oss klare. Vindmåleren viste 6-8 sekundmeter og økte utover dagen til 10-13 m/s. Kanon!!

Bjørn Tore åpnet bra og vant omgang 8. Deretter ble det litt kjedelig i og med at Olav vant 9 av de påfølgende omgangene. Tror ingen kan huske at noen har vært så suverene i NM før. Espen som normalt gjør det bra på NM vant ikke en eneste omgang før runde 18. Han hadde riktignok muligheten i en omgang tidligere men bomsvingte…..

Siden det er VM neste år så var det viktig for noen å få en topp 3 plassering som omtrent sikkert vil gi en plass på landslaget for neste år. Siden Olav var nokså umulig å ha med å gjøre ble det for oss andre en kamp om 2. og 3. plassen. Arild M hadde en heller treg start på stevnet men fløy seg betydelig opp i løpet av lørdagen som forøvrig ble den siste dagen siden vi nådde taket på 20 omganger. Men Arild klarte ikke helt å nå opp til en topp 3 plassering og måtte ta til til takke med 4. plassen. Gratulerer til Olav Kallhovd som tar sitt første NM i sin 3. sesong som F3F pilot. Meget bra!

Espen T snek seg forbi Bjørn Tore med gode omganger i 18. og 20. omgang og hadde stevnets beste tid med 35.05. Som vanlig rettes det en stor takk til grunneiere på Hodne og Obrestad.

Takk også til alle som møtte opp og hjalp til med å få avviklet stevnet. Årets NM ble ett av de beste på lang tid.

Vi avsluttet årets NM med middag på Klepp Bistro. Medaljer ble delt ut og loddtrekning ble foretatt på ektrapremier. Middagen på Bistroen var som vanlig meget bra!

Noen bilder fra NM ligger her:

Fullstendige resultater finnes på www.f3xvault.com. Dette er en fantastisk webside som både er en database med resultater og som kan brukes som online resultatberegning. Det ligger mye data og statestikk her som for mange er veldig interessant.

 

1. Olav Kallhovd, BMFK Fosa og FS4

2. Espen Torp, FRCK, Pitbull

3. Bjørn Tore Hagen, Bodø, Crossover og Pitbull

4. Arild Møllerhaug, Haugesund, Precision

5. Dag Skoglund, Brønnøysund. FS4

6. Rolf Inge Waaga, Haugesund, Stinger

7. Kjell Sture Johansen, Tromsø, FS3

8. Lage Salomonsen, Mo i Rana, FS3

9. Jan Eric Klausen, FRCK, FS3

10. Jan Grannes, Haugesund, Precision

11. Geir Njaa, FRCK, FS3

12. Erik Bjørnstad, FRCK, Precision

13. Marius Leirdal, Haugesund, FS3

14. Tor Bruun, Harstad, Ceres og Caldera Race

15. Bjørn Andersen, Lofoten, Pitbull og Ceres