NM F3A 2015

0
3109

Årets NM i F3A ble arrangert av Os Aero Klubb 28. til 30. august. Planen var at arrangementet skulle gå på klubbens bane på Os, men på grunn av dårlig værvarsel ble det, på kort varsel, flyttet til Klanten flyplass på Golsfjellet. Dette skulle vise seg å være et lykkelig valg, for været der oppe ble veldig bra, mens rapportene fra Os var umulige flyforhold. Vi fikk kun noen få regnbyger, som ikke skapte store problemer med avviklingen.  Vi benyttet hovedstripa til Hallingdal Flyklubb, som er asfaltert. Dette var en ny erfaring for flere av oss; raskt i lufta under avgang, og laaang utrulling etter landing. Å lande utenfor asfaltkanter var ikke å anbefale. Noen forsøkte, med ødelagt understell som resultat. Noen få ganger i løpet av helga måtte vi vike plassen for annen fly-aktivitet. Dette ble fint håndtert av stevneleder, Knut Frantzen, fra Os Aero Klubb. De ivrigste flygerne kom opp allerede på tirsdag, mens de første fra Forus ankom Golsfjellet på onsdag ettermiddag. Det var lagt opp til trening  onsdag og torsdag. Det ble lange flylister, og noen regnbyger, så det ble ikke mange turene vi fikk, men vi fikk prøve banen.

På fredag kl. 08:00 stilte vi alle til briefing. Været var fint, med sol og litt vind, hovedsakelig i ryggen for flygerne. Forus RC klubb stilte i alle klasser. I FAI, toppklassen, stilte Erik og Øystein. I Nordic stilte Geir, mens Richard, Gunnar, Agmund og Ove stilte i Sport. For lagkonkurransen satte vi opp 2 lag. Kl. 08:30 startet første konkurranse. Det var Nordic som startet showet, deretter FAI og så Sport. Vi fløy 2 fulle omganger denne dagen.
Lørdag var det nye runder. 2 omganger i Nordic og FAI, mens Sport fløy kun 1 omgang. Siste omgang i Sport ble spart til søndag, og ble fløyet mellom de to finaleomgangene.
Resultatene ble, totalt sett, for Forus RC klubb ganske bra. Vi fikk pallplasser i alle klasser.
Erik erobret bronseplassen i FAI, etter å ha fløyet seg opp fra 4.plass i innledende runder. Øystein endte på 7.plass. Han manglet kun noen få poeng for å komme i finalen. I Nordic vant Geir, etter en spennende kamp med Tom Erik Holte fra Trondheim MFK. I Sport fikk Gunnar 3.plass, 4.plassen tok Richard og Ove endte på 5.plass. Agmund ble nummer 9.
I lagkonkurransen gikk Team-Forus1 til topps (Erik, Geir og Gunnar), mens Team-Forus2 (Øystein, Richard og Ove) ble nummer 3. Det var 6 lag med. Fullstendige resultatlister finnes på hjemmesidene til Os Aero Klubb  og Ola Fremming.

Den obligatoriske banketten ble arrangert på Storefjell Resort Hotel lørdag kveld. Det ble en veldig hyggelig kveld, med god mat og godt å drikke.

 

Tekst: Ove Grafsrønningen
Foto: Geir Tønnesen (Flere bilder er lagt ut mandag 21/9)