Jæren Sportsflyers

0
3511

j3Vi er en gjeng som kaller oss Jæren Sportsflyers, og som har hatt behov for å ta modellflysporten litt videre i en annen retning, og driver for fullt med turbinfly og store propellfly. Vi er ca. 15 medlemmer som er aktive, hvor 8 stykker er involvert med turbinfly. Mesteparten kommer fra Jæren, Ålgård, Sandnes og Stavanger. Vi får henvendelser fra personer i Haugesund og Ryfylke som har lyst til å kjøpe seg turbinfly, og som etterpå har gjort det. For folk flest er dette noe nytt og uprøvd, så da søker de informasjon hos oss.

Vi har etablert oss på Lista, hvor vi flyr fra den nedlagte flystripen. Da stripen på Bore satte begrensninger vedr. støy og størrelse på de modellene vi opererer, satte vi i gang med litt framdrift på egenhånd, og nå har vi en leieavtale med Lista Lufthavn som vi er veldig førnøyd med. Vi er alle medlemmer av Forus RC Klubb og er derved forsikret.

Med de nye forskriftene som har kommet fra NLF, så er det kanskje en idè å samarbeide rundt det å utstede A- og B-bevis.

I mars i år stillte vi med en gjeng på «vårsleppet for modellfly» på Fagernes. Vårt neste store treff er skalatreffet på Notodden, og en reise til den store Jetpower-messen i Tyskland i september. Vi er invitert til Sørstokken flyplass ved Stord den 26. mai av HMK for å fly på den flyplassen.

Ellers reiser vi også litt individuelt rundt på andre treff, både i Norge, Sverige og Danmark.
Det er bare å ta kontakt med undertegnede for mer informasjon om det vi holder på med!

God «fly-sommer!»

Mvh
Lars Arne Bø
Mob: +47 913 84 974
Fax:  +47 51484478