Innendørs F3F-e

Innendørs F3F

0
2865

 

Nå har vi fått testet innendørs F3F-E noen ganger og det ser ut som om det fungerer ganske greit. Reglene er veldig enkle og vi tar det ikke så seriøst.
Crack Wing fra RC-Factory ser ut som et meget bra fly til å ha som standard flytype. Det som er viktig er å få standardisert motorstørrelse til Crack Wingen slik at det blir jevnest mulig. 2 celler Lipo er standard.
Vi flyr 6 legger med flying start, dvs at piloten starter flyet selv og tar en liten runde for å få litt fart og for å finne en grei inngang til banen (se video). Tiden starter nå man flyr ut av A-base (til høyre), deretter flys det 6 legger og tiden stopper når man passerer A-base på vei ut.
Alle som vil kan delta, vi har en åpen klasse og en standard klasse (Crack Wing).
For å simulere F3F så man fly i 8 tall og ta alle svingene fra deg. Det er altså ikke lov å svinge mot deg selv og basene. Dette skal også bedre sikkerheten.
Å fly på denne måten innebærer at andre indoor modeller må holde seg på bakken og dermed må det settes av tid for å holde på med dette. Nå har vi muligheten til å fly en gang i uken i Orstadhallen og jeg foreslår at vi en gang i måneden kan sette av 1-1,5 time til dette om det er nok interesse. Med 5-8 piloter lar det seg ganske greit å gjennomføre 8-10 omganger.
Det ser forholdsvis lett ut å fly på denne måten men når stoppeklokken starter så er det noe som endrer seg og en liten feil her og der koster fort litt tid. Disse Crack vingene er jo ikke akkurat egenstabile og de må hele tiden passes på. Det er akkurat dette som gjør at dette er morro og utfordrende. Vi bør ikke tillate å installere gyro….

Vi avholdt en liten uformell konkurranse 12.12.15 og resultatene ble som følger:
1) Espen
2) Øystein
3) Ove
4) Geir
Alle fløy med Crack Wing med litt varierende størrelse på motor.