Godt gjennomført Forus CUP 26-27. juni 2021 i klassen F3A

0
989

En liten rapport fra helgen.

Trykk link under for å laste ned Video

https://www.jottacloud.com/s/044e64be0874ef44b52a6b703b4da3b5589

Formell rapport med resultater vil komme på F3A.no sin side HER

Deltakere i de ulike klassene HER

Det hadde vært mye fram og tilbake, spesielt den siste tiden. Ble det noe av, eller ble vi spist opp av FHI?. Den siste uken så det ut til at anbefalingene pekte i rett retning. I tillegg så det ut til at været kunne vise seg fra sin vennlige side. Ble det Forus Cup uten polvotter?

Et tyvetalls deltakere hadde meldt seg på fra øst og nord-vest i de fire ulike klasser. Allerede fredag begynte de første å ankomme.

Eliteklassen F3A-A

Lørdags morgen begynte litt kaldt, så vafler og kaffe kom godt med. På grunn av litt lavt skydekke ble det umulig å kjøre noe annet enn Sport. Selv da forsvant flyene noen sekunder i forberedelsen til siste spinn…

Men litt utpå ettermiddagen lot det seg gjøre å starte de største programmene. Det ble litt venting som ble benyttet godt. Etterhvert kom pølser og vafler på menyen, noe som kom godt med. For mange i Sportsklassen  ble det gitt god hjelp i fra veteranene i de høyere klasser. Undertegnede ble tilbudt en «føringsoffiser» på øret under den ene av fire runder. Veldig inspirerende. Svært hyggelig å bli tilbudt denne servicen fra de som har tusenvis av flyginger bak seg….

Sten Strøm i Sportsklassen som førstereisgutt.

6 deltakere i sportsklassen i fra ForusRC. Sten i dyp konsentrasjon. Det som er spesielt hyggelig med denne typen stevner er at alle hjelper hverandre til å bli bedre. Tipper at i Nordisk, Europeisk og i VM sammenhenger er stemningene litt mer formell. Nivåforskjellene er så kolossale at mange kun konkurrerer mot seg selv og for å få tips om hvordan en kan fokusere for å komme videre.

Både Øystein, Geir, Richard og Reidar fløy gode runder i sine respektive klasser. Sten og Øyvind i Sport (begynnere). Noen av oss ble tildelt trøstepremie i form av treningsmodeller som lages på laser CNC av en i klubben… Disse kommer til å selge godt og vil nok bli etterspurt.

Dette er som med pianospill… Noen kan spille (litt) piano, andre spiller faktisk piano, men få er det en kaller pianister. Spiller en litt piano og går på en konsert med Leif Ove Andsnes kan en fatte litt av dimensjonene her.

Bøyer meg i hatten.

 

En del karbonmodeller må løftes med forsiktighet.
Klassen F3A – Sport ble vunnet av Richard Knoph i fra ForusRC med en ny modell. Vinneren omgitt av to fra Os modellflyklubb.
Klasse F3A-Nordic ble vunnet av Jens Kristian Lindland i fra Vingtor
Vinneren i F3A – B klassen ble vunnet av Øystein Helvig Høiland fra ForusRC
Vinner av F3A-A (Top level internasjonalt nivå) ble Ola Fremming i fra TMFK, Tønsberg Modellflyklubb