En fin dag på Bore

0
1946
Mange hadde tatt turen ut i dag etter å ha vært «innelåst» mer eller mindre frivillig i ukesvis. Selv ikke to-meter regelen kunne stanse drøsen i dag. Måtte bare rope litt mer enn vanlig og skru høreapparatene to hakk opp. Fra nitiden gikk de første EDF-ene i lufta. Forus RC sitt svar på Team Ingebrigtsen, familien Håland i kjent stil var blant de første i lufta. Været var blandet sol og lett overskyet med en del sekundmeter fra nord, så det gikk greit.
Lister med navn, såpevann og håndsprit pent fremlagt ved inngangen til klubbhuset av flyplassansvarlig. To om gangen og ingen klapp på skulderen i dag. Det at vi ikke registerte noen uhell i dag kunne nok skyldes ekstra årvåkenhet grunnet corona og det faktum at ingen trøst å få eller skulder å gråte på i dag gjorde nok sitt til at de fleste sjekket balanserorene både to og tre ganger. Enkelte tok i tillegg rekkeviddetesten i dag kunne vi merke.
Litt kaldt var det, men køen av flygere og fly avløste hverandre i god corona-ånd. Renslig, ryddig og forsiktig, ingen ulykker for helsevesenet. Geir hadde tatt fram søndagsgliset og hadde fem flotte turer. Det var totalt en 25 stykker jevnt fordel over hele dagen. Mange hadde mer enn ett fly. Selv nærmere solnedgangen var det fremdeles flyaktivitet.. Mange hadde tatt fram vinterens stolte prosjekt for anledningen.
Av det mer spektakulære kan nevnes Helge Håland sin Nimbus på 6m med 12cellers elektro i nesen. Den siste take-offen måtte avbrytes da motoren vred seg løs. Heldigvis hadde han nok høyde til å returnere og foretok en perfekt landing med flaperon og luftbrems. Mange kunne puste lettet ut etter en perfekt landing.
Dagens nedturer ble Richard, som hadde kjørt helt i fra Stavanger med sin Miss Norway, men hadde glemt lydpotta. Undertegnede knakk elevatoren på balsaseileren på vei ut av bilen.
Helikopter gjengen stilte sterk i dag for mye fin flyving og masse bra utstyr som mange av oss kunne tenkt seg.
Dagens kommentar 1: Eivind Håland ble spurt om ikke EDF jet hadde vært noen å begynne med? Han svarte kontant at det ikke ville være noe for ham på grunn av svimmelheten. Han måtte i så fall ha spist en gyro eller to først…
Kommentar 2: 2-meter regelen ble utført av Tom&Jerry (Tommy og Thomas) som holdt konsekvent max to meter avstand og aldri høyere enn to meter over bakken.

En flott dag!

Mvh

Øyvind Lunde