Bruk av mottaker batteri eller BEC på regulator

0
4239

BEC Forståelse av regulator for Elektro modeller

Har hatt noen forskjellige opplevelser og forståelse med regulator på elektro fly vedr. mottakerbatteri eller bec på regulator.

Har hatt modeller hvor jeg har eget batteri dvs. eget strømtilførsel for servoer. Den andre varianten er at strømtilførsel går via bec fra regulator til mottaker.

Minus med denne varianten er at du ikke har styring på flyet hvis hovedbatteriet mister strømmen.  Dette kan skje vis du får kortslutning i en celle, lav spenning (under 3,6v) eller kontaktproblemer. Lipo batteri har full spenning 4,2V ikke lavere en 3,6V. Ca. 7min. flytid.

Har derfor funnet ut at å bruke eget mottakerbatteri kan jeg styre flyet trykt ned vis uhellet skulle være ute.

Hva er BEC? Bec er en strømtilførsel for mottaker som  kommer  fra regulator for styring av servoene.

Eksempel 1 .

Vis du har Castel Creation Phoenix Edge 32V 75A se http://www.rcpro.no/main.aspx?c=&page=article&artno=010-0101-00Så har denne egen strømtilførsel for mottaker. Velger du i tillegg og bruke eget mottakerbatteri må du fjerne pluss eller minus på mottakerledning.

Eksempel 2.

MASTER SPIN 099 OPTO JETI/HACKER er en regulator som må ha eget batteri for mottaker. http://www.rcpro.no/main.aspx?c=&page=article&artno=MSJS-99+OSyntes dette var en grei ting og ta opp da vi diskuterte dette på tidligere møte.

Mvh

Agmund Moe

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here